Trainer/Coach

Rob Huijbregts

Rob Huijbregts

 

Rob Huijbregts is 35 jaar oud en geboren in Breda. Rob is getrouwd en heeft een dochter (7) en een zoon (5). Sinds 2008 woont hij met zijn gezin in Alphen aan den Rijn. Rob is al van jongs af aan bezig met sport. In zijn jeugd was Rob jarenlang op de racefiets maar vooral op het voetbalveld te vinden. Na de komst van zijn twee kinderen was dit lastiger te combineren en is hij meer individuele sporten gaan bedrijven zoals fitness, wielrennen en mountainbiken. Ook loopt hij in de zomer graag een rondje hard en is hij af en toe op de squashbaan te vinden met zijn collega's.

Werkervaring

Rob werkt al 15 jaar met plezier in de fitnessbranche. Hij maakte tijdens zijn studie fysiotherapie hiermee kennis bij SportCity Leiderdorp.  

Momenteel is Rob werkzaam bij SportCity in Leidsche Rijn als retentiemanager. Rob is in deze functie verantwoordelijk voor het "reilen en zeilen" van de sportafdeling in deze vestiging. Zowel het begeleiden van leden en opleiden van nieuwe medewerkers als inroosteren en hooghouden van de kwaliteit van het complete begeleidings- en groepslesgrogramma vallen binnen zijn verantwoordelijkheid.

Binnen SportCity heeft Rob inmiddels voor 8 verschillende vestigingen door het land gewerkt in diverse functies, van fitness instructeur tot aan vestigingsmanager. Hiermee heeft hij de nodige ervaring opgedaan, zowel in de rol van leidinggevende als uitvoerende. Rob weet dan ook echt wat er in de sportbranche leeft en heeft de ontwikkelingen van de laatste jaren op de voet gevolgd. Hij is ook werkzaam geweest bij Prolife Factory in Warmond als fitnesscoördinator en bij Optisport Noordwijkerhout als locatiemanager.

Rob heeft vorig jaar een bewuste keuze gemaakt om zich te willen gaan richten op intensievere begeleiding van leden door hen te helpen met het realiseren van hun persoonlijke doelen en het overwinnen van mogelijke drempels.

Met RTBF wil Rob dan een stap verder gaan in personal coaching en training door diensten specifiek gericht op (sport) gedragsverandering aan te bieden.

Opleidingen

Na afronding van zijn Havo opleiding is Rob fysiotherapie gaan studeren in Leiden. Tijdens deze studie kwam Rob in aanraking met SportCity. Hem werd de unieke mogelijkheid geboden om daar te komen werken en tegelijkertijd de opleiding American Council of exercise (ACE) te volgen. ACE is een internationale opleiding voor personal trainers.

Rob vond het werken bij SportCity zo uitdagend dat hij gestopt is met zijn studie fysiotherapie om zich verder te verdiepen in de fitnessbranche en zich te ontwikkelen. Zo heeft hij via Les Mills de opleidingen Rpm, BodyPump, BodyStep en BodyVive gevolgd. Inmiddels geeft hij voornamelijk de populaire groeplessen RPM en BodyPump.

 

Al snel merkte hij dat het begeleiden van leden meer inhoudt dan alleen de kennis over de fitness en apparaten. Effectieve communicatie om te achterhalen wat de leden echt nodig hebben was voor Rob dé missende schakel om leden hun doel laten bereiken. Hij heeft besloten om zich te verdiepen in communicatieve vaardigheden door de opleiding NLP Practitioner te volgen. Deze opleiding heeft veel veranderd voor Rob persoonlijk zowel in de persoonlijke- als werksfeer.

 

Het beroep fitnessinstructeur is een vrij beroep, dit betekent dat iedereen zich fitnessinstructeur kan/mag noemen en dit beroep vrij mag uitoefenen. Om objectieve kwaliteit te garanderen is het ereps register ontstaan. Dit is een register waarin erkende instructeurs staan. Rob ondersteunt een dergelijk register en staat hier dan ook geregistreerd. Hij heeft hiervoor de Fitvak A en de NASM opleiding gevolgd en is hiermee een officieel internationaal erkend personal trainer.

Wat kan Rob voor u betekenen

Een goede start is het halve werk!

Elk begeleidingstraject begint met kwalitatief goede intake. Hierin gaan we samen op zoek naar wat je echt wilt bereiken. Uit ervaring blijkt dat vaak de verkeerde berg wordt beklommen. Boven op de top aangekomen, blijkt dat het behaalde resultaat niet hetgene is wat je eigenlijk wilde bereiken.

In de intake nemen we nu eens echt de tijd om op zoek te gaan naar die juiste berg. Door de verschillende communicatie technieken die Rob zich eigen heeft gemaakt tijdens de NLP opleiding, zorgen jullie er samen voor dat je deze keer de juiste berg gaat beklimmen.

 

Gedragsverandering!

Om het gewenste resultaat te halen is het belangrijk om je huidige gedrag aan te passen. Met wat je nu aan het doen bent, heb je bereikt hoe je je nu voelt en wie je nu bent. Vaak wordt gedragsverandering te rigoureus aangepakt en is het hierdoor nauwelijks vol te houden. Rob heeft met zijn jarenlange ervaring geleerd om vooral met babysteps resultaat voor de lange termijn te boeken. Kleine aanpassingen in je gedrag die je daadwerkelijk vol kan houden. Pas op het moment dat de gedragsverandering een vast onderdeel van je leefpatroon is geworden, kan je de volgende uitdaging aangaan. Vaak een iets langere weg, maar wel één met een veel beter eindresultaat. Wie wil er nu geen gezonder leefpatroon waar je niet meer over hoeft na te denken!?

Door zijn jarenlange ervaring in het begeleiden van leden is Rob bij uitstek in staat om de babysteps concreet te maken en in afspraken om te zetten. Rob is daarom voor jou de beste coach om je sportgedrag te helpen veranderen!

 

Sporten leuk maken! 

Sporten is voor veel mensen een heel gevecht. Van nature zijn we niet sportief en heeft het niet de hoogste prioriteit in ons dagelijks leven. Belangrijk is om sporten leuk te maken. Wanneer het sporten leuk is, ga je het langer volhouden en is de kans groter dat het een onderdeel gaat worden van je leefpatroon. Doordat Rob verschillende opleidingen (Fitvak A, ACE en NASM) heeft gevolgd met verschillende visies is Rob uitermate geschikt om samen met en voor jou het ideale trainingsschema te maken.

Opleidingen in detail

Opleidingen in detail

FitCoach Leefstijl adviseur

www.efaa.nl

www.fitcoach.nl

 

National Academy of Sport Medicine (NASM EFAA)

www.efaa.nl

www.nasm.org

 

American Council of exercise (intern sportcity)

www.acefitness.org

 

Fitvak A (Fitvak)

www.fitvak.com

 

NLP practitioner (BPD training)

www.bpdtraing.nl

 

Les Mills RPM en BodyPump (lesMills)

www.lesmills.nl

 

Gladiator workout (Train The Trainers)

www.gladiatorworkouts.nl

  

Jaarlijkse herhaling BHV/Reanimatie

 

Deelnemer in het Europese register van Fitnessprofessionals

www.ereps.eu

 

Voor diploma's zie http://www.readytobefit.nl/album/album-2